25/10/2019

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić obišli su danas rekonstruisanu ulicu Svetog Nikole u centru opštine Žabalj.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je na javnom konkursu u oblasti saobraćajne infrastrukture 2019. godine, za finansiranje projekta Rekonstrukcija ulice Svetog Nikole – od ulice Nikole Tesle do ulice Radna zona u Žablju na K.P. 987/1; KO Žabalj – 1. faza opredelila sredstva u iznosu od oko 52,2 miliona dinara.

Projektom je predviđena rekonstrukcija Ulice Svetog Nikole u dužini od oko 1 200 metara, a vrednost projekta je od oko 62,6 miliona dinara.

Predsednik opštine Čedomir Božić zahvalio se Upravi za kapitalna ulaganja, dodajući da se nada odličnoj saradnji i u periodu koji sledi.

„Spremili smo nekoliko projekata na teritoriji opštine, poput nastavka rekonstrukcije Ulice Svetog Nikole, tako da ćemo sigurno aplicirati sa tim projektom“, rekao je Božić.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević kazao je da su sledeći konkursi Uprave u januaru naredne godine i pozvao čelnike opštine da apliciraju.

„Očekujemo kvalitetne projekte, sa potpunom konkursnom dokumentacijom“, istakao je Kovačević.