20/06/2018

Podržavajući politiku Pokrajinske vlade da građanima Vojvodine bude obezbeđena kvalitetna zdravstvena zaštita, i bez obzira gde žive, da imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sufinansirala je izgradnju novog objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji je svečano otvoren danas u Novom Sadu. Za realizaciju ovog projekta, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, Gradu Novom Sadu dodelila 204.839.923,95 dinara, a ostatak sredstava je obezbeđen iz budžeta grada.

Ovom prilikom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da će izgradnjom nove zgrade Hitne pomoći značajno biti unapređen zdravstveni sistem, te dodao da je realizacija ove velike investicije potvrda zajedništva i dobre saradnje Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada. On je dodao da je zdravstvo jedan od prioriteta Pokrajinske vlade, a tome u prilog, kako je naveo, ide i podatak da je u protekle dve godine u unapređenje zdravstvenog sistema u AP Vojvodini uloženo 3,7 milijardi dinara.

Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć sagrađena je na uglu Bulevara patrijarha Pavla, Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca na parceli od preko 3.000 kvadrata. Ukupna površina trospratne zgrade je oko 2.700 m².