22/06/2018

Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је данас пет нових јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта. За финансирање и суфинансирање пројеката, обезбеђено је укупно 334.000.000,00 динара.

За подршку локалним самоуправама на територији АП Војводине у реализацији пројеката који доприносе развоју и унапређењу саобраћајне инфраструктуре, обезбеђено је 120.000.000,00 динара. Реализацијом пројеката који се односе на изградњу нових и реконструкцију постојећих саобраћајница, побољшава се безбедност свих учесника у саобраћају, сигурније одвијање саобраћаја, али и доприноси бољој локалној и регионалној повезаности.

Укупно 95.000.000,00 динара обезбеђено је за подршку пројектима у области развоја спорта. Средства која се додељују по овом јавном конкурсу намењена су за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције, адаптације и санације спортских објеката у јавној својини на територији АП Војводине, укључујући и школске спортске објекте.

У циљу унапређења и модернизације инфраструктуре која доприноси повећању квалитета, ефикасности и релевантности система основног образовања и васпитања, Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 63.000.000,00 динара. Средства су намењена за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције, адаптације и санације објеката установа основног образовања и васпитања у јавној својини на територији АП Војводине.

Локалним самоуправама је омогућено да на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштита вода, обезбеде средства неопходна за изградњу, доградњу, реконструкцију, санацију и адаптацију система за водоснабдевање, припрему воде за пиће, прикупљање, одвођење и пречишћавање отпадних вода. За реализацију пројеката у овој области, обезбеђено је укупно 21.000.000,00 динара.

Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 35.000.000,00 динара за подршку пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, који доприносе стварању повољних услова за пословање, раст и развој малих и средњих предузећа, као и повећање запослености у Војводини. На овом конкурсу, локалне самоуправе биће у прилици да обезбеде средства за реализацију пројеката изградње, доградње, реконструкције, санације и адаптације објеката пословне инфраструктуре и туристичке инфраструктуре у јавној својини, укључујући и инфраструктуру која обезбеђује функционално интегрисање пословне и туристичке инфраструктуре у окружење.

Сви јавни конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката трајаће до 04. јула 2018. године године, до 16.00 часова. Детаљне информације о објављеним конкурсима, начину и роковима пријаве, могу се пронаћи на интернет презентацијама Управе за капитална улагања АП Војводине и Покрајинске владе.