13/12/2017

„Samo u poslednjih godinu dana, preko Uprave je opredeljeno više od 6,3 milijardi dinara za finansiranje 153 projekta u 44 vojvođanske opštine“, rekao je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine na konferenciji „Investicije – imperativ bržeg privrednog razvoja“ održanoj juče u Beogradu u organizaciji ekonomskog portala „Privredni.rs“.

Kovačević je istakao da je cilj Pokrajinske vlade ravnomeran razvoj svih delova Vojvodine, odnosno i manje razvijenih opština kao što je recimo Titel ili pojedine opštine u Banatu.

„Politika Pokrajinske vlade u pogledu privlačenja investicija je jasna, a to je ravnomeran lokalni i regionalni privredni razvoj. U tom smislu, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja u poslednjih godinu dana je opredeljeno više od 582 miliona dinara za infrastrukturno opremanje 14 radnih i industrijskih zona, što je osnovni preduslov za privlačenje domaćih i stranih investitora. Ulaganje u razvoj radnih i privrednih zona, ulaganje u infrastrukturu, ulaganje u obrazovanje kvalitetnog i stručnog kadra, uz podršku svih nivoa vlasti, pravi je put kojim bi trebalo da gradimo bolji život i budućnost naših građana“, istakao je ovom prilikom Kovačević.

Govoreći o projektu izgradnje Fruškogorskog koridora, Kovačević je rekao da je izrada projektne dokumentacije pri kraju i dodao da će se u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u najskorije vreme pristupiti i izgradnji auto-puta Novi Sad-Zrenjanin-Borča.

Na konferenciji „Investicije – imperativ bržeg privrednog razvoja“ učestvovali su i šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, predstavnici Ministarstva privrede, Slobodne zone Pirot, te privatnih preduzeća „Eko Step Pellet“ i „Timomeda“.