06/07/2021

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević obišli su danas završne radove na izgradnji poslednje deonice lokalnog puta Opovo–Debeljača istakavši tom prilikom da će do kraja oktobra biti potpuno izgrađen put u dužini od 12,6 kilometara koji predstavlja najkraću vezu između Opova i Kovačice, za šta je Pokrajinska vlada ukupno izdvojila 778,6 miliona dinara.

„Završavamo ovaj posao želeći da razvijemo opštinu Opovo i ovaj deo Banata. Preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine privodimo kraju ovaj važan projekat, koji je započela i proneverila prethodna vlada“, kazao je Mirović nakon obilaska radova.

Važnost ove saobraćajnice, prema Mirovićevim rečima, jeste i u tome što će biti naslonjena na deo auto-puta Beograd–Zrenjanin, gde će radovi početi u narednih šest do devet meseci.

„Cilj nam je da privučemo investitore u Opovo, Kovačicu i Banat“, kazao je Mirović.

On je danas obišao i lokaciju na kojoj će biti izgrađen objekat Predškolske ustanove „Bambi“ u Sefkerinu, poručivši da je reč o značajnom projektu koji će obezbediti dovoljno mesta za upis sve dece i za koji je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 42 miliona dinara.

„Na ovaj način brinemo o našim najmlađima, i očekujemo da tokom avgusta počnu radovi na izgradnji vrtića“, naglasio je predsednik Mirović.

Naseljeno mesto Sefkerin do sada nije imalo vrtić i novoizgrađeni objekat radiće u okviru Predškolske ustanove „Bambi“ iz Opova.

„Ova dva projekta su od krucijalne važnosti za našu opštinu. Naš budžet je izuzetno mali, ali mi kontinuirano dobijamo podršku od Republičke i Pokrajinske vlade. Tokom ove godine, samo od Pokrajine, preko konkursa smo dobili više od 211 miliona dinara“, kazao je predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.