01/09/2016

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević boravili su danas u radnoj poseti opštini Šid, gde su sa predsednikom opštine Predragom Vukovićem i članovima Opštinskog veća razgovarali o projektima, koje će Pokrajinska vlada i opština Šid realizovati na teritoriji ove opštine. Sagovornici su definisali zajedničke prioritete u tri velike grupe.

Prva grupa projekata tiče se razvoja poslovne infrastrukture.
„Za nas je glavni prioritet obezbediti lokacije gde će doći investitori. Cilj je da se u opštini Šid obezbedi što više novih radnih mesta i zaposli što veći broj ljudi iz ove opštine“, rekao je predsednik Mirović nakon obilaska lokacije predviđene za izgradnju industrijske zone u Adaševcima, koja se prostire na 120 hektara.

Drugi važni projekti tiču se komunalne infrastrukture. Predsednik Mirović je rekao da će Pokrajinska vlada, u skladu sa raspoloživim sredstvima, a u najkraćem mogućem roku, pokušati da realizuje deo takvih projekata preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koji se, pre svega odnose na obezbeđivanje pijaće vode u više naseljenih mesta šidske opštine.

Ne manje važno, kako je istakao Mirović u izjavi novinarima, je i pitanje podsticaja razvoja poljoprivrede u ovom kraju, a to je pokazano i tokom posete i obilaska pogona za preradu mesa i ribnjaka „Agropapuk“ u Kukujevcima, Predsednik Pokrajinske vlade je izjavio da je važno da brinemo o privrednicima, jer domaća privreda nosi naš razvoj.

Na kraju posete, Mirović je izrazio zadovoljstvo na koji način razmišlja opštinska uprava, koja želi da sa pokrajinom i Republikom objedini snage i obezbedi razvoj svoje opštine.