18/09/2018

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu počela je sa radom prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara, čiju nabavku je obezbedila Pokrajinska vlada. Reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u našoj zemlji, koji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do 18 godine i novorođenčadi. Nabavkom najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu, prateće opreme i izgradnjom posebnog objekta za ove namene, čija izgradnja je finansirana preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, prvi put stvoreni su uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi na Institutu, na jednom mestu i na efikasan način, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zahvalivši se svim kompanijama koje su se priključile ovoj akciji.

Koliko je značajna nabavka magnetne rezonance govori podatak da se na Institutu godišnje obavi oko 130.000 pregleda, te da je za oko 2.000 pacijenata potrebno obaviti pregled i dijagnostiku magnetnom rezonancom.

Današnjem događaju prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.