24/12/2019

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i gradonačelnik Grada Subotice Bogdan Laban obišli su danas rekonstruisani deo ulice Maksima Gorkog u Subotici. Reč je o projektu vrednom oko 78 miliona dinara za čiju realizaciju je Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila oko 73 miliona dinara.

Projektom je predviđena rekonstrukcija kolovoza u dužini od 371 m, izmeštanje i postavljanje nove saobraćajne signalizacije kao i postavljanje neophodne infrastrukture za budući sistem video-nadzora koji će biti postavljen u narednim fazama.

„Rekonstrukcija kolovoza u delu ulice Maksima Gorkog ne bi bila moguća bez podrške Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, koja je obezbedila značajna sredstva. Rekonstrukcijom kolovoza je povećana protočnost a ujedno i povećana bezbednost učesnika u saobraćaju“, rekao je gradonačelnik Laban.

„Podržavamo projekte koji su značajni za lokalne samouprave i gradove, ovo je jedan od takvih projekata. Zadovoljan sam što je projekat završen u planiranom roku i što će poboljšati bezbednost građana kao učesnika u saobraćaju“, istakao je Kovačević.