24/12/2019

Директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић и градоначелник Града Суботице Богдан Лабан обишли су данас реконструисани део улице Максима Горког у Суботици. Реч је о пројекту вредном око 78 милиона динара за чију реализацију је Управа за капитална улагања обезбедила око 73 милиона динара.

Пројектом је предвиђена реконструкција коловоза у дужини од 371 m, измештање и постављање нове саобраћајне сигнализације као и постављање неопходне инфраструктуре за будући систем видео-надзора који ће бити постављен у наредним фазама.

„Реконструкција коловоза у делу улице Максима Горког не би била могућа без подршке Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, која је обезбедила значајна средства. Реконструкцијом коловоза је повећана проточност а уједно и повећана безбедност учесника у саобраћају“, рекао је градоначелник Лабан.

„Подржавамо пројекте који су значајни за локалне самоуправе и градове, ово је један од таквих пројеката. Задовољан сам што је пројекат завршен у планираном року и што ће побољшати безбедност грађана као учесника у саобраћају“, истакао је Ковачевић.