28/11/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sa saradnicima obišao je danas internistički blok Opšte bolnice u Pančevu, za čiju je rekonstrukciju, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, izdvojeno skoro 500 miliona dinara. Radovi na rekonstrukciji su počeli 17. oktobra 2017.godine, a predviđeni rok za završetak radova je 6 meseci. Interno odeljenje Opšte bolnice nije renovirano, niti rekonstruisano još od izgradnje 1973. godine.

„S obzirom da smo nasledili zapušten zdravstveni sistem u Vojvodini, Pokrajinska vlada uložila je značajna sredstva u rekonstrukciju objekata i nabavku najsavremenije opreme. Naš cilj je da u narednih pet do sedam godina potpuno rekonstruišemo zdravstveni sistem, da ga uvedemo u funkciju normalnog održavanja, da imamo kvalitetne dijagnostičke aparate, koji će u svakom momentu biti dostupni građanima,“ rekao je Mirović.

Iz sredstava tekuće budžetske rezerve, Pokrajinska vlada je za popravku CT aparata u pančevačkoj bolnici izdvojila je 9,12 miliona dinara i 3,6 miliona dinara za nabavku ultrazvučnog kolor doplera za pedijatriju.

Obilasku radova na rekonstrukciji bolnice, a potom i radnom sastanku sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim, prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i poslanici u Skupštini AP Vojvodine Jovan Lazarov, Nada Milanović i Saša Levnajić. Na radnom sastanku je razgovarano mogućnostima rešavanja dva velika projekta u Pančevu – završetku poslednje faze Severne industrijske zone i izgradnji Potamiškog kolektora.

Tokom dana predsednik Mirović obišao je i fabriku vode u Kovačici, za koju je preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojeno 41,6 miliona dinara za finansiranje treće faze radova, čiji je projektovani kapacitet 1800m3 na dan. Za tri nedelje, ovo postrojenje bi trebalo da bude pušteno u rad, ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili. Krajnji cilj je da se obezbedi kvalitetna pijaća voda za Kovačicu i okolna mesta.

„Pokrajinska vlada je u poslednjih godina dana uložila više od milijardu dinara u manje razvijene opštine u pokrajini,“ rekao je u izjavi novinarima nakon obilaska fabrike vode predsednik Igor Mirović i dodao da će se više pažnje i novca usmeriti ka tim opštinama i u narednoj 2018.godini.