28/11/2017

Председник Покрајинске владе Игор Мировић са сарадницима обишао је данас интернистички блок Опште болнице у Панчеву, за чију је реконструкцију, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, издвојено скоро 500 милиона динара. Радови на реконструкцији су почели 17. октобра 2017.године, а предвиђени рок за завршетак радова је 6 месеци. Интерно одељење Опште болнице није реновирано, нити реконструисано још од изградње 1973. године.

„С обзиром да смо наследили запуштен здравствени систем у Војводини, Покрајинска влада уложила је значајна средства у реконструкцију објеката и набавку најсавременије опреме. Наш циљ је да у наредних пет до седам година потпуно реконструишемо здравствени систем, да га уведемо у функцију нормалног одржавања, да имамо квалитетне дијагностичке апарате, који ће у сваком моменту бити доступни грађанима,“ рекао је Мировић.

Из средстава текуће буџетске резерве, Покрајинска влада je за поправку ЦТ апарата у панчевачкој болници издвојила је 9,12 милиона динара и 3,6 милиона динара за набавку ултразвучног колор доплера за педијатрију.

Обиласку радова на реконструкцији болнице, а потом и радном састанку са градоначелником Панчева Сашом Павловим, присуствовали су и покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и посланици у Скупштини АП Војводине Јован Лазаров, Нада Милaновић и Саша Левнајић. На радном састанку је разговарано могућностима решавања два велика пројекта у Панчеву – завршетку последње фазе Северне индустријске зоне и изградњи Потамишког колектора.

Током дана председник Мировић обишао је и фабрику воде у Ковачици, за коју је преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине издвојено 41,6 милиона динара за финансирање треће фазе радова, чији је пројектовани капацитет 1800м3 на дан. За три недеље, ово постројење би требало да буде пуштено у рад, уколико временски услови буду то дозволили. Крајњи циљ је да се обезбеди квалитетна пијаћа вода за Ковачицу и околна места.

„Покрајинска влада је у последњих година дана уложила више од милијарду динара у мање развијене општине у покрајини,“ рекао је у изјави новинарима након обиласка фабрике воде председник Игор Мировић и додао да ће се више пажње и новца усмерити ка тим општинама и у наредној 2018.години.