18/10/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић и председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић обишли су радове на реконструкцији саобраћајнице у насељу Дударa у Сремским Карловцима.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине за реконструкција саобраћајница у делу улице Карловачких ђака и окретнице на Дудари у Сремским Карловцима издвојила 40 милиона динара.

„Данас смо обишли радове на реконструкцији улице Карловачких ђака и окретнице на Дудари за шта је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила 40 милиона динара и то је само део посла који радимо заједно са локалном самоуправом“, рекао је Мировић.

Подсетивши да су завршени радови на деоници пута од Банстола до Сремских Карловаца, председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада издвојила и средства за пројектну документацију за реконструкцију пута кроз само насеље, укључујући и санацију клизишта на уласку у Петроварадин.

„У наредним месецима започећемо бројне инвестиције и пројекте, који ће бити финансирани из Буџетског фонда за обнову Сремских Карловаца који је основала Покрајинска влада, а све у циљу потпуне реконструкције и уређења ове општине која има велики историјски значај, а на корист грађана и многобројних туриста“, рекао је Мировић.