03/10/2018

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i gradonačelnik grada Kikinde Pavle Markov obišli su radove prve faze izgradnje gradske pijace u Kikindi.

Realizacija projekta izgradnje pijace i uređenja pijačnog prostora odvijaće se fazno, u toku su radovi prve faze čija se realizacija očekuje do kraja godine.

Radovi prve faze obuhvataju izgradnju lamele 1 sa pripadajućom infrastrukturom, u smislu da se omogući njeno potpuno funkcionisanje kao nezavisne celine i priključak unutrašnjih instalacija na postojeću infrastrukturu do uvođenja novog razvoda u narednim fazama. Lamela 1 kao funkcionalna celina će se sastojati od četiri lokala, tehničkih prostorija i četiri spoljašnja prodajna boksa.

Vrednost radova koje sufinansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je 37.721.749,20 dinara, a rok za izvođenje 120 dana.

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za projekat prve faze izgradnje gradske pijace u Kikindi, opredelila sredstva u iznosu od 35.386.189,60 dinara.

„Sam objekat pijace svakako je jedan od najvažnijih objekata koji se nalazi u centru grada. Projektom je planiran moderan objekat, koji podrazumeva svu prateću infrastrukturu koju uređena gradska pijaca mora imati. Kikinda dobija modernu tržnicu, jedan od svakako najkvalitetnijih objekata tog tipa u Vojvodini“, rekao je Markov.

Kako je dodao, cilj je da se naredne godine završi i druga faza izgradnje pijace, a zatim i treća faza, kako bi se u narednih godinu i po izgradio upotrebljiv objekat dostojan jednog grada kakav je Kikinda.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević, istakao je odličnu saradnju sa Kikindom i napomenuo da je izgradnja gradske pijace samo jedan od više kikindskih projekata čiju realizaciju je podržala Uprava za kapitalna ulaganja.

„Za realizaciju projekata u gradu Kikindi, Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja u proteklih godinu i po dana opredelila oko 150 miliona dinara. Prepoznat je značaj Kikinde kao regionalnog centra i nadamo se da će se dobra saradnja sa lokalnom samoupravom i ubuduće nastaviti, sve u cilju ozbiljnih ulaganja u grad, a prvenstveno u završetak projekta gradske pijace“, rekao je Kovačević.