03/10/2018

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и градоначелник града Кикинде Павле Марков обишли су радове прве фазе изградње градске пијаце у Кикинди.

Реализација пројекта изградње пијаце и уређења пијачног простора одвијаће се фазно, у току су радови прве фазе чија се реализација очекује до краја године.

Радови прве фазе обухватају изградњу ламеле 1 са припадајућом инфраструктуром, у смислу да се омогући њено потпуно функционисање као независне целине и прикључак унутрашњих инсталација на постојећу инфраструктуру до увођења новог развода у наредним фазама. Ламела 1 као функционална целина ће се састојати од четири локала, техничких просторија и четири спољашња продајна бокса.

Вредност радова које суфинансира Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АП Војводине је 37.721.749,20 динара, а рок за извођење 120 дана.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања АП Војводине за пројекат прве фазе изградње градске пијаце у Кикинди, определила средства у износу од 35.386.189,60 динара.

„Сам објекат пијаце свакако је један од најважнијих објеката који се налази у центру града. Пројектом је планиран модеран објекат, који подразумева сву пратећу инфраструктуру коју уређена градска пијаца мора имати. Кикинда добија модерну тржницу, један од свакако најквалитетнијих објеката тог типа у Војводини“, рекао је Марков.

Како је додао, циљ је да се наредне године заврши и друга фаза изградње пијаце, а затим и трећа фаза, како би се у наредних годину и по изградио употребљив објекат достојан једног града какав је Кикинда.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељко Ковачевић, истакао је одличну сарадњу са Кикиндом и напоменуо да је изградња градске пијаце само један од више кикиндских пројеката чију реализацију је подржала Управа за капитална улагања.

„За реализацију пројеката у граду Кикинди, Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања у протеклих годину и по дана определила око 150 милиона динара. Препознат је значај Кикинде као регионалног центра и надамо се да ће се добра сарадња са локалном самоуправом и убудуће наставити, све у циљу озбиљних улагања у град, а првенствено у завршетак пројекта градске пијаце“, рекао је Ковачевић.