17/04/2018

Danas su u Šajkašu počeli radovi na izgradnji oko 4,5 kilometra kanalizacione mreže, koje zajednički finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opština Titel. Ukupna vrednost radova je oko 60 miliona dinara, od čega je polovinu sredstva obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

„Ovo su prvi radovi na kanalizacionoj mreži čija je ukupna dužina oko 24 kilometra, i verujem da ćemo udruženim snagama Pokrajinske vlade i opštine Titel nastaviti da radimo u drugim fazama“, kazao je ovom prilikom potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, koji je zajedno sa direktorom Uprave Nedeljko Kovačević i pokrajinskim sekretarom za vodoprivredu Vukom Radojevićem i predsednikom opštine Titel Draganom Božićem, obišao radove na izgradnji kanalizacije otpadnih voda. Milićević je dodao da će preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo biti izdvojeno 3,2 miliona dinara za crpnu stanicu za ovu kanalizacionu mrežu.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je napomenuo da su dosadašnja ulaganja u opštinu Titel značajna, te da je ta opština primer drugim, na koji način se domaćinski i ozbiljno pripremaju projekti i konkuriše kod drugih nivoa vlasti za sredstva. On je dodao da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu i najavio izgradnju nove industrijske zone od pet hektara u opštini Titel, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Razvojnom agencijom Vojvodine.

Predsednik opštine Titel Dragan Božić istakao je značaj izgradnje kanalizacione mreže za meštane Šajkaša. Dodao je da je ulaganje u razvoj infrastrukture u toj opštini značajno i za privredni razvoj i privlačenje investitora.

„U proteklih godinu i po dana u opštinu Titel je investirano 235 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada uložila 135 miliona dinara“, kazao je Božić, uz uverenje da će i ubuduće iz pokrajinskog budžeta biti podržani značajni infrastrukturni projekti.