17/04/2018

Данас су у Шајкашу почели радови на изградњи око 4,5 километра канализационе мреже, које заједнички финансирају Управа за капитална улагања АП Војводине, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и општина Тител. Укупна вредност радова је око 60 милиона динара, од чегa је половину средства обезбедила Управа за капитална улагања АП Војводине.

„Ово су први радови на канализационој мрежи чија је укупна дужина око 24 километра, и верујем да ћемо удруженим снагама Покрајинске владе и општине Тител наставити да радимо у другим фазама“, казао је овом приликом потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, који је заједно са директором Управе Недељко Ковачевић и покрајинским секретаром за водопривреду Вуком Радојевићем и председником општине Тител Драганом Божићем, обишао радове на изградњи канализације отпадних вода. Милићевић је додао да ће преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство бити издвојено 3,2 милиона динара за црпну станицу за ову канализациону мрежу.

Потпредседник Покрајинске владе је напоменуо да су досадашња улагања у општину Тител значајна, те да je та општина пример другим, на који начин се домаћински и озбиљно припремају пројекти и конкурише код других нивоа власти за средства. Он је додао да ће се сарадња наставити и у наредном периоду и најавио изградњу нове индустријске зоне од пет хектара у општини Тител, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Развојном агенцијом Војводине.

Председник општине Тител Драган Божић истакао је значај изградње канализационе мреже за мештане Шајкаша. Додао је да је улагање у развој инфраструктуре у тој општини значајно и за привредни развој и привлачење инвеститора.

„У протеклих годину и по дана у општину Тител је инвестирано 235 милиона динара, од чега је Покрајинска влада уложила 135 милиона динара“, казао је Божић, уз уверење да ће и убудуће из покрајинског буџета бити подржани значајни инфраструктурни пројекти.