28/07/2023

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić i predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović potpisali su danas ugovor o dodeli sredstava za finansiranje projekta „Završetak izgradnje osnovne škole sa fiskulturnom salom u Čurugu“. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za ovu namenu izdvojiće 600 miliona dinara, dok će Opština Žabalj uložiti 70 miliona dinara.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić istakao je da je u pitanju dvogodišnje finansiranje i da je bilo neophodno prepraviti projekat.

„Pokrajinska vlada obezbedila je sredstva za završetak pomenutog projekta i time je pokazala doslednost za završetak projekata kao celina, pored onih koje smo mi započeli, tako i onih koji su stari više od deceniju. Neophodno je bilo izvršiti preprojektovanje prvobitnog projekta i uskladiti ga sa sadašnjom regulativom, pre svega u bezbednosnim standardima“, podvukao je Maletić.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović kazao je da je ovo veliki dan za celu opštinu, pre svega za Čurug.

„Želeo bih da se zahvalim predsedniku Pokrajinske vlade gospodinu Miroviću, kao i gospodinu Maletiću, koji su imali razumevanja za ovaj naš problem, koji je višedecenijski. Gradnja fiskulturne sale sa školom je početa davne 1996. Imala je dve faze radova, a druga faza je bila 2008. i od tada ništa nije urađeno. Završetkom ovog projekta svi stanovnici opštine dobiće modernu sportsku halu i još jedan objekat škole, za koji imamo planove da uvedemo istureno odeljenje žabaljske srednje škole, kako bi i Čurug dobio srednju školu“, naglasio je predsednik žabaljske opštine.