26/07/2023

„Покрајинска влада је започела велики посао на реконструкцији улица у градовима и селима на територији 30 општина у Војводини, а укупна вредност радова, који ће се одвијати у наредних неколико месеци, јесте преко 7,3 милијарде динара“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова на асфалтирању улица у Темерину. Обиласку радова присутствовали су и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.
Мировић је истакао да ће само у Темерину, у 18 улица, бити асфалтирано готово 12 километара. Радови ће укупно коштати 203 милиона динара, од чега је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања, обезбедила 150 милиона динара, а остатак новца ће издвојити општина Темерин.

Мировић је подсетио на то да је посао на реконструкцији улица најпре почео у Новом Саду, где је вредност радова које финансира Покрајинска влада, на основу три уговора, 2,2 милијарде динара.
„Ово је важна ствар и велика вест за грађане бројних општина, посебно за становнике који живе у улицама које нису биле асфалтиране или нису имале квалитетан асфалт. Трудићемо се да ове и у наредним годинама одржимо висок ниво издвајања новца за реконструкцију и рехабилитацију улица у местима широм Војводине. Тако велики новац раније нисмо издвајали, а сада покушавамо да стигнемо и да реализујемо инвестиције у овом важном сектору“, изјавио је Мировић.

Председник Мировић је подсетио на то да је обезбеђен новац за рехабилитацију четири километра државног пута IIа реда број 100 кроз Сремске Kарловце, и додао да очекује да ће радови почети у августу. Такође, обезбеђено је и 250 милиона динара за рехабилитацију улица у Суботици, где радови почињу наредних дана.
„Треба да асфалтирамо што већи број неасфалтираних улица, или оних које, попут дела Темерина где су почели радови, нису реконструисане више од четири деценије“, нагласио је Мировић.

Председник општине Темерин Младен Зец истакао је да су реакцијe људи на реконструкцују улица одличне. Додао је да је у првој фази, од скоро 12 километара, завршено седам километара, те да се нада да ће се реализацијом овог пројекта побољшати квалитет живота грађана у тој општини.