23/07/2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u pratnji pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Zorana Gojkovića i direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljka Kovačevića, obišao je danas zdravstvene ustanove u Pančevu, Kovinu i Beloj Crkvi.

Obilazeći radove na rekonstrukciji internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu, predsednik Mirović je najavio da bi radovi u bolnici trebalo da budu završeni do oktobra.

“Na rekonstrukciji dela pančevačke bolnice, u fizičkom delu, urađeno je tri četvrtine posla i očekujem da do kraja oktobra sve bude završeno kako bi objekat bio stavljen u funkciju”, istakao je Mirović.

Za radove na rekonstrukciji internističkog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu izdvojeno je preko Uprave za kapitalna ulaganja oko 500 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas i rekonstruisani objekat Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“, gde je, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja, rekonstruisan jedan paviljon bolničkog kompleksa.

„Pokrajinska vlada je 2016. godine u ovoj bolnici zatekla veoma loše stanje. Pacijenti i zaposleni boravili u uslovima nedostojnim čoveka, ali mi smo odlučili da to promenimo i ovo je prvi korak ka tom cilju“, rekao je predsednik Mirović i dodao da je uprava bolnice pripremila projektnu dokumentaciju i za rekonstrukciju još dva paviljona.

Radovi na rekonstrukciji dela objekta Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi biće završeni u narednih mesec i po dana, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska te bolnice, poručivši da se stvari u oblasti zdravstva u AP Vojvodini menjaju na bolje.

„Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju ovog objekta i nabavku savremene medicinske opreme, među kojima je i rendgen, izdvojila više od 40 miliona“, rekao je predsednik Mirović
i zaključio da je cilj Pokrajinske vlade je da zdravstveni sistem bude obnovljen, a sve regionalne bolnice, klinike i institute u AP Vojvodini rekonstruisani, kako bi građanima pružili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zaposlenima