23/07/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, у пратњи покрајинског секретара за здравство др Зорана Гојковића и директора Управе за капитална улагања АП Војводине Недељка Ковачевића, обишао је данас здравствене установе у Панчеву, Ковину и Белој Цркви.

Обилазећи радове на реконструкцији интерног одељења Опште болнице у Панчеву, председник Мировић је најавио да би радови у болници требало да буду завршени до октобра.

“На реконструкцији дела панчевачке болнице, у физичком делу, урађено је три четвртине посла и очекујем да до краја октобра све буде завршено како би објекат био стављен у функцију”, истакао је Мировић.

За радове на реконструкцији интернистичког одељења Опште болнице у Панчеву издвојено је преко Управе за капитална улагања око 500 милиона динара.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас и реконструисани објекат Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин“, где је, захваљујући средствима обезбеђеним на конкурсу Управе за капитална улагања, реконструисан један павиљон болничког комплекса.

„Покрајинска влада је 2016. године у овој болници затекла веома лоше стање. Пацијенти и запослени боравили у условима недостојним човека, али ми смо одлучили да то променимо и ово је први корак ка том циљу“, рекао је председник Мировић и додао да је управа болнице припремила пројектну документацију и за реконструкцију још два павиљона.

Радови на реконструкцији дела објекта Специјалне болнице за плућне болести „Др Будислав Бабић“ у Белој Цркви биће завршени у наредних месец и по дана, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка те болнице, поручивши да се ствари у области здравства у АП Војводини мењају на боље.

„Покрајинска влада је за реконструкцију овог објекта и набавку савремене медицинске опреме, међу којима је и рендген, издвојила више од 40 милиона“, рекао је председник Мировић
и закључио да је циљ Покрајинске владе је да здравствени систем буде обновљен, а све регионалне болнице, клинике и институте у АП Војводини реконструисани, како би грађанима пружили квалитетнију здравствену заштиту, а запосленима