31/08/2021

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević prisustvovali su danas radovima na izgradnji gradske pijace u Kikindi, za šta je iz pokrajinskog budžeta preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, izdvojeno ukupno 244,1 milion dinara. Reč je o novoizgrađenom objektu bruto površine oko 3300 kvadratnih metara.

„Uradili smo važnu stvar, ovo je samo deo našeg zajedničkog napora – države Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Kikinde – da i ovde, na severu Banata, život učinimo boljim“, izjavio je predsednik Mirović.

Mirović je najavio da nas u narednih nekoliko nedelja očekuje i početak radova na rekonstrukciji kikindske bolnice, posao koji će se finansirati sredstvima Vlade Republike Srbije.

Prema Mirovićevim rečima, do kraja godine trebalo bi da počnu i radovi na izgradnji brzog puta od Sombora do Kikinde, takozvanog vojvođanskog osmeha koji će prvo krenuti da se realizuje na teritoriji Grada Sombora.

„Pomogli smo Somboru da ubrza urbanističku i tehničku proceduru jer verujemo da do kraja godine možemo početi s prvom deonicom na teritoriji te opštine. Jedan deo tog osmeha doći će ovde do Kikinde i učiniti je atraktivnijom za život, za posao i za strana ulaganja“, kazao je Mirović.

„Uverili smo se danas da ćemo za mesec i po dana dobiti funkcionalnu i modernu pijacu koja će krasiti naš grad. Ovo je projekat o kom građani Kikinde maštaju decenijama“, izjavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Predsednik Mirović obišao je danas u Hetinu, u opštini Žitište, rekonstruisane saobraćajnice, istakavši da je ovaj posao završen zajedno s lokalnom samoupravom.

Pokrajinska vlada je putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u ovom mestu finansirala i rekonstrukciju lokalnog puta koji povezuje Srpski Itebej i Hetin, a koji će biti završen, kako je najavljeno, za nekoliko dana.

„Imali smo veoma koristan razgovor sa građanima ovog sela, oni su nam predstavili sa čim se suočavaju i dogovorili smo da se u narednom periodu pristupi rekonstrukciji dodatnih puteva na ovoj teritoriji, da saniramo školu kao i da se proceni stanje mosta na Begeju, koji je od velikog značaja za poljoprivrednike. Od ogromnog je značaja da sačuvamo ovde ljude, posebno u graničnom pojasu između Srbije i Rumunije, da ne dozvolimo da zbog komunalnih problema napuštaju svoja vekovna mesta stanovanja“, kazao je Mirović nakon obilaska Hetina.

„Hetin je bilo jedino naseljeno mesto u opštini Žitište, koje nije imalo putnu infrastrukturu“
kazao je predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević i zahvalio Pokrajinskoj vladi na realizaciji ovog, kako je rekao, značajnog projekta za stanovnike Hetina.

Radnoj poseti Banatu prisustvovao je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.