17/11/2016

U prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i predsednika Upravnog odbora JMU „Radio-televizija Vojvodine“ prof. dr Jove Radića, danas je u Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor o prenosu sredstava za finansiranje projekta „Izgradnja poslovnog objekta Javne medijske ustanove Radio-televizije Vojvodine“.

Ugovor o prenosu 195 miliona dinara potpisali su direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i direktor Javne medijske ustanove „Radio-televizija Vojvodine“ dr Miodrag Koprivica. Sredstva su namenjena za troškove rušenja i uklanjanja ostataka postojećeg objekta na Mišeluku, a obezbeđena su u skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalansu budžeta za 2016. godinu.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević rekao je da je prošlo 17 godina od rušenja zgrade RTV i da je današnje potpisivanje ugovora „prvi korak ka vraćanju naše televizije svojoj kući“. On je istakao da je Pokrajinska vlada svojom nesebičnom pomoći, predlogom rebalansa budžeta za 2016. koji je napravljen uštedama, obezbezbedila 195 miliona dinara za raščišćavanje terena na mestu razrušenog starog objekta i ocenio da je Radio-televizija Vojvodine jedna od najznačajnijih institucija u Vojvodini, označena kao jedan od prioriteta Pokrajinske vlade.

Direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica rekao je da je potpisivanje ovog ugovora jedan od prvih, a svakako i jedan od najznačajnijih koraka ka izgradnji nove zgrade RTV i naglasio da je taj projekat pokazatelj odnosa Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada prema RTV. „Radio-televizija Vojvodine nije samo medijska kuća, već je i kulturna vertikala u Vojvodini. Mi ne informišemo, nego i obrazujemo ljude, tako što kreiramo i realizujemo 7 programa na 13 jezika“, rekao je Koprivica i dodao da se već sledeće nedelje očekuje finalizacija pripreme neophodne dokumentacije za raspisivanje tendera a zatim i izbor izvođača radova.

Uz napomenu da je potrebno precizno poštovanje svih zakonom propisanih procedura i da je očekivanje da ostaci stare zgrade budu raščišćeni u roku od nekoliko narednih meseci, potpisnici sporazuma istakli su i da će izgradnjom nove zgrade Radio-televizije svi građani dobiti na kvalitetu i informisanja i ukupnog društvenog života.