17/11/2016

У присуству председника Покрајинске владе Игора Мировића и председника Управног одбора ЈМУ „Радио-телевизија Војводине“ проф. др Јове Радића, данас је у Покрајинској влади потписан уговор о преносу средстава за финансирање пројекта „Изградња пословног објекта Јавне медијске установе Радио-телевизије Војводине“.

Уговор о преносу 195 милиона динара потписали су директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и директор Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине“ др Миодраг Копривица. Средства су намењена за трошкове рушења и уклањања остатака постојећег објекта на Мишелуку, а обезбеђена су у складу са Покрајинском скупштинском одлуком о ребалансу буџета за 2016. годину.

Директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић рекао је да је прошло 17 година од рушења зграде РТВ и да је данашње потписивање уговора „први корак ка враћању наше телевизије својој кући“. Он је истакао да је Покрајинска влада својом несебичном помоћи, предлогом ребаланса буџета за 2016. који је направљен уштедама, обезбезбедила 195 милиона динара за рашчишћавање терена на месту разрушеног старог објекта и оценио да је Радио-телевизија Војводине једна од најзначајнијих институција у Војводини, означена као један од приоритета Покрајинске владе.

Директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица рекао је да је потписивање овог уговора један од првих, а свакако и један од најзначајнијих корака ка изградњи нове зграде РТВ и нагласио да је тај пројекат показатељ односа Владе Републике Србије, Покрајинске владе и Града Новог Сада према РТВ. „Радио-телевизија Војводине није само медијска кућа, већ је и културна вертикала у Војводини. Ми не информишемо, него и образујемо људе, тако што креирамо и реализујемо 7 програма на 13 језика“, рекао је Копривица и додао да се већ следеће недеље очекује финализација припреме неопходне документације за расписивање тендера а затим и избор извођача радова.

Уз напомену да је потребно прецизно поштовање свих законом прописаних процедура и да је очекивање да остаци старе зграде буду рашчишћени у року од неколико наредних месеци, потписници споразума истакли су и да ће изградњом нове зграде Радио-телевизије сви грађани добити на квалитету и информисања и укупног друштвеног живота.