01/09/2020

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prisustvovali su otvaranju novoizgrađenog objekta OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici.
Za izgradnju objekta vrednu preko 341 milion dinara, Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine je, na javnim konkursima u oblasti obrazovanja, obezbedila 263 miliona dinara, dok je za opremanje objekta izdvojeno oko 42 miliona dinara.
Novoizgrađeni objekat škole ukupne bruto površine od oko 4100 m2 se sastoji od sedamnaest učionica, dva kabineta za nastavu (tehničko obrazovanje i informatika), biblioteke, trpezarije sa kuhinjom, inkluzivne učionice, prostora za prijem roditelja, sanitarnih čvorova i administrativnih prostorija sa kapaciteom za oko 1200 učenika.
Otvaranju škole prisustvovali su i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.