28/10/2022

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić obišli su danas radove na rehabilitaciji kolovoza u Banatskom Karađorđevu. Reč je o radovima koji se izvode u okviru projekta obnove kolovoza u 12 ulica u osam naseljenih mesta – Banatskom Karađorđevu, Međi, Srpskom Itebeju, Novom Itebeju, Žitištu, Tordi, Banatskom Višnjićevu i Ravnom Topolovcu, ukupne dužine 5.300 metara. Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila ukupno 120 miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

Mirović je istakao da Pokrajinska vlada trenutno, pored radova u opštini Žitište, finansira rehabilitaciju ulica u Novom Sadu, a završen je i posao u Subotici, Senti i drugim mestima.

„Naredne godine ćemo izdvojiti još više sredstva za obnovu putne infrastrukture, posebno u manje razvijenim mestima i u Banatu, jer je i lokalna putna mreža, ali i mreža koja je kategorisana kao državni put prvog i drugog reda u lošijem stanju nego u drugim delovima Vojvodine“, rekao je Mirović.

Predsednik je dodao da Pokrajinska vlada očekuje da će, u skladu sa raspoloživim sredstvima, nova Vlada Srbije podržati dalje ulaganje u putnu infrastrukturu na teritoriji AP Vojvodine.

Predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević izjavio je da će realizacijom ovog projekta biti završen veliki posao obnove putne infrastrukture u toj opštini

Predsednik Mirović prisustvovao je danas i potpisivanju ugovora za rekonstrukciju Etnografskog muzeja Rumuna u Žitištu, značajnog za očuvanje i promociju tradicije i kulture rumunske nacionalne manjine. Predsednik Mirović rekao je da je izgradnja ovog muzeja važan posao, koji će omogućiti da se u okviru etnografske zbirke još jednom podseti na tradiciju rumunske nacionalne manjine u Vojvodini.
Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna Todor Ursu.