19/11/2019

U Vladi Srbije danas je održana sednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma (Fruškogorski koridor), kojom je predsedavala potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, i kojoj je prisustvovao i Džang Sjaojuen, generalni direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji.

„Očekujem da uskoro potpišemo komercijalni ugovor i započnemo pregovore o ceni i načinu finansiranja. Cena mora biti razumna i održiva. Sa kineskom kompanijom CRBC imamo odličnu saradnju i verujem da ćemo sve realizovati po planu”, rekla je ministarka Mihajlović.

Džang Sjaojuen izrazio je uverenje da će komercijalni ugovor vrlo brzo biti usaglašen, te da je ova kompanija upoznata sa pojedinostima i karakteristikama na svakoj od četiri deonice budućeg Fruškogorskog koridora.

Sednici Radne grupe prisustvovala je i Ivana Marjanović, predstavnik Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kao i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva finansija, Uprave za javni dug, kabineta predsednice Vlade Srbije, „Puteva” i „Koridora Srbije”.