01/02/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, na današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi, razgovarali su o daljoj realizaciji projekata u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja na teritoriji AP Vojvodine, dogovorenih na zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade. Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Na sastanku je izneto da je princip okupljanja oko projekata nadležnih sa svih nivoa vlasti doprineo efikasnijoj realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata, kao što su Žeželjev most preko Dunava kod Novog Sada, „Ipsilon“ krak autoputa kod Subotice, Fruškogorski koridor i Sentandrejski bulevar u Novom Sadu.
Naglasivši da je najoperativniju saradnju Pokrajinska vlada uspostavila sa Ministarstvom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, Mirović je izjavio da je na sastanku dogovoreno da se zajednički pristupi izradi projektno-tehničke dokumentacije za buduće brze saobraćajnice od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Borče. On je dodao da će biti potpisan i odgovarajući protokol, kojim će biti precizirane zajedničke aktivnosti, sa tačno utvrđenim obavezama, njihovom dinamikom i nosiocima konkretnih zaduženja u realizaciji ovog značajnoj projekta, kao i da će biti formiran i zajednički kooordinacioni tim, koji će na mesečnom nivou analizirati sve projekte koji se izvode i planiraju na teritoriji AP Vojvodine.
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je iznela da se, od kako je formirana nova Pokrajinska vlada, radi zajedno i tu saradnju ocenila kao „dobitnu kombinaciju“.