05/09/2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević posetili su danas Grad Sombor.

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine je, za sufinansiranje projekata infrastrukturnog opremanja industrijske zone u Gradu Somboru, izdvojila 222 miliona dinara.
Reč je o tri projekta vredna preko 331 milion dinara. Projektima je obuhvaćena izgradnja saobraćajnica, biciklističkih i pešačkih staza, vodovoda i kanalizacije, postavljanje kablovskog voda i javne rasvete.

Pored projekata u industrijskoj zoni, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je sredstva za realizaciju još četiri projekata na teritoriji Grada Sombora, i to u oblastima saobraćajne infrastrukture i vodosnabdevanja i zaštite voda.

„Sve projekte koje smo planirali preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine smo realizovali ili je realizacija istih u toku“, rekao je predsednik Mirović i dodao da se u narednim danima očekuje početak radova na izgradnji lokalnog puta od Stapara do Sivca.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.