25/12/2019
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak obišli su danas radove na rehabilitaciji ulice Kralja Petra u Beški. Za realizaciju projekta vrednog oko 54 miliona dinara, Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine opredelila je oko 27 miliona dinara.

Projektom je predviđeno da ulica u dužini od 1200 metara umesto dosadašnje kaldrme dobije asfalt, pored navedenog predviđeno je i proširenje kolovoza.

„Ova investicija je veoma važna za meštane Beške, celu opštinu Inđija, ali i za razvoj turizma, jer ovu saobraćajnicu koriste mnogi turisti koji žele da posete Frušku goru i ovaj deo Srema“, rekao je potpredsednik Milićević.

On je ponovio da Pokrajina i opština Inđija imaju izuzetnu saradnju, te da su uz zajedničko ulaganje u prethodne tri godine realizovani brojni infrastrukturni projekti u toj opštini.

Gak je naglasio da je opština Inđija uz podršku Pokrajine realizovala značajne projekte, među kojima je i ova saobraćajnica u Beški izgrađena još 1968. godine.

Kovačević je pozvao sve vojvođanske gradove i opštine sa dobrim projektima, da konkurišu za sredstva u novom investicionom ciklusu.