13/02/2023

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Milošem Maletićem, obišao je danas radove na izgradnji sportske hale u Inđiji.
„Danas sam se uverio da napreduju radovi na završetku velikog projekta započetog još 2008. godine – izgradnje sportske hale u Inđiji. Vrednost radova je 680 miliona dinara i verujem da ćemo uspeti da ovako izuzetan i složen objekat stavimo u funkciju do kraja godine“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova. Završni radovi predviđaju izgradnju antifiltracione zavese oko sportske hale, parterno uređenje, kao i izgradnju energo-bloka.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada finansira i brojne druge sportske objekte na teritoriji Vojvodine.
„Ove godine ćemo završiti sveobuhvatnu rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, za nekoliko dana počinjemo izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu. Sa Gradskom upravom Novog Sada planiramo da u prvoj polovini godine počnemo radove na izgradnji sportske sale u dvorištu Gimnazije „Laza Kostić“ na Telepu. Biće to zapravo više sportska hala nego školska sportska sala jer smo projektom predvideli jedan izuzetan objekat. Naredne nedelje ćemo otvoriti proceduru za pripremu projektne dokumentacije za sportsku salu u Irigu tako da se polako približavamo standardu da svaka opština u Vojvodini ima kvalitetnu sportsku halu ili salu. To će mnogo značiti za sportiste, za omladinu, za ostanak ljudi u manjim mestima“, istakao je Mirović.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da će završetkom izgradnje ove sportske hale biti obezbeđeni svi neophodni uslovi za profesionalno bavljenje sportom s obzirom na to da je klub „Železničar“ aktuelni šamion Srbije u ženskom rukometu, ali i za rekreativce.
Obilasku radova prisustvovao je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.