23/09/2016

Olimpijski šampion Davoru Štefanek proglasio je danas otvorenom novoizgrađenu sportsku halu u Gložanu, u opštini Bački Petrovac. Prva utakmica u novoj hali, čime je ona zvanično i puštena u rad, započeta je dodavanjem lopte koju je Davor Štefanek usmerio ka đacima, koji su svoju fudbalsku utakmicu nastavili pred brojnim meštanima i predstavnicima opštinske uprave. Ceremoniji otvaranja i đačkoj utakmici prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Rekavši da mu je izuzetna čast da prisustvuje otvaranju nove hale koja služi na ponos građanima Gložana, i što su na jednom mestu dvojica izuzetnih sportista, nekadašnji zlatni olimpijac Vladimir Batez i Davor Štefanek, koji je „slavu sporta, slavu Subotice, slavu Vojvodine i cele naše zemlje proneo svetom“, predsednik Mirović je najavio i povećanja za sport u budžetu. Ta povećanja planirana su za ulaganja u sportsku infrastrukturu i za podsticaje u sportu, jer je, kako je rekao, „sport nešto što na najbolji način prezentuje i našu zemlju i sportski duh koji naši ljudi imaju“.

 

Za izgradnju sportske hale u Gložanu izdvojeno je 106.4 miliona dinara. Površina hale je 1864 m2, kapacitet 300 gledalaca, a objekat pored izgrađenog terena od 800 m2 raspolaže i svlačionicama, pomoćnim prostorijama i ekonomatom.

Današnjem otvaranju sportske hale prethodio je sastanak koju je predsednik Pokrajinske vlade održao sa rukovodstvom opštine. Na sastanku su razmatrane aktuelne teme i problemi, kao i razvojni planovi i projekti.