18/09/2017

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević sa saradnicima, posetio je danas opštinu Sremske Karlovce, gde je sa predsednikom opštine Nenadom Milenkovićem razgovarao o mogućoj saradnji pokrajinske i lokalne vlasti na realizaciji projekata koji bi trebalo da doprinesu ekonomskom razvoju i poboljšanju standarda života stanovnika. Poseti su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Na sastanku je bilo reči o projektima čija je realizacija u toku, kao što je izgradnja kanalizacije upotrebljenih voda, ali i o drugim projektima na uređenju Sremskih Karlovaca i poboljšanju komunalne infrastrukture poput odvođenja atmosferskig voda sa Trga Branka Radičevića. Posebno je bilo reči o podsticajima za dalje unapređenje turizma u ovom mestu, o čemu je i dogovorena i bliža saradnja sa Turističkom organizacijom Vojvodine.

Nakon sastanka u Magistratu, potpredsednik Milićević je sa domaćinima obišao radove koji se odvijaju na izgradnji kanalizacione mreže kod glavne crpne stanice. Za ovaj projekat, ukupne vrednosti oko 51 milion dinara, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbeđeno je 40 miliona dinara, a ostaatak sredstava je obezbeđen iz budžeta lokalne samouprave. Prema rečima potpredsednika Milićevića, Pokrajinska vlada će nastaviti dalje da ulaže u Sremskim Karlovcima. To su sve projekti, kako je rekao Milićević, koji su važni za žitelje Sremskih Karlovaca, ali i za razvoj turizma u ovom mestu, poznatog po svojim istorijskim i kulturnim znamenitostima.

„Sremski Karlovci su značajna karika u turističkoj ponudi naše zemlje i želimo da ona postane vidljivija i na domaćem i na stranom tržištu, kako bi broj turista u naredim godinama bio znatno veći, a samim tim i prihodi lokalne samouprave, Pokrajine i Republike Srbije“, izjavio je Milićević.

Predsednik opštine Nenad Milenković je rekao da radovi koji se izvode na izgradnji kanalizacione mreže predstavljaju konkretizaciju dobre saradnje Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, kada su u pitanju kapitalne investicije. Prema njegovim rečima, kada se radovi završe, građani ovog dela Sremskih Karlovaca više neće imati problema sa izlivanjem kanalizacije na ulice, što se do sada događalo u slučaju većih padavina.