19/12/2019

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i gradonačelnik Grada Kikinda Pavle Markov posetili su danas školu „1. oktobar“ u Bašaidu. Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i Grad Kikinda zajedno su učestvovali u finansiranju projekta rekonstrukcije sportskog terena u okviru škole. Reč je o projektu vrednom preko 12 miliona dinara za čiju realizaciju je Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila preko 3 miliona dinara dok je ostatak od oko 9 miliona dinara obezbedio Grad Kikikinda.

„Izuzetno sam zadovoljan kako je projekat realizovan i nadam se da ćemo i ubuduće ulagati u manja mesta na teritoriji grada Kikinde“, istakao je Kovačević i dodao da u januaru slede novi konkursi Uprave i siguran sam da će Grad Kikinda, kao i svake godine, aplicirati sa kvalitetnim projektima a sve u cilju kvalitetnijeg života građana.“

„Za Grad Kikindu je ovo važan projekat jer okuplja našu decu, mali broj sela u Srbiji može da se pohvali ovakvim sportskim terenom, želimo da deci i u seoskim sredinama stvorimo adekvatne uslove za bavljenje sportom“, rekao je Markov zahvalivši se Upravi za kapitalna ulaganja na finansiranju projekta.