06/10/2016

Delagacija Pokrajinske vlade, koju je predvodio predsednik Igor Mirović, boravila je danas u radnoj poseti Kuli i Crvenki, što je nastavak plana obilaska svih 45 gradova i opština u Vojvodini, koji Pokrajina preduzima u sklopu priprema zajedničkog rada za 2017. godinu. U delegaciji Pokrajinske vlade bili su i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.
Poseta je započela sastankom u Opštini Kula, gde je predsednik opštine Perica Videkanjić sa saradnicima, upoznao goste sa do sada realizovanim projektima, kao i predstojećim planovima za razvoj kulske opštine.
Predsednik Mirović je se sa svojim domaćinima zaključio da je privlačenje investitora u ovaj kraj, kako bi se građani zapošljavali, jedan od najznačajnijih prioriteta, kao i da će se zajednički raditi i na izgradnji kanalizacione mreže i saobraćajne infrastrukture. Ulaganje u zdravstvo i školstvo, takođe će imati podršku iz Pokrajinske vlade. Jedan od mehanizama za podršku biće projektno finansiranje preko konkursa Pokrajinske vlade u okviru bespovratnih sredstava.

 

Mirović je najavio da će u predstojećem periodu najznačajnija investicija Vojvodine biti čišćenje Velikog bačkog kanala u dužini šest kilometara, koji je crna ekološka tačka Srbije i Evrope, i zato će imati posebnu pažnju i ministarstva i Pokrajinske vlade, kao i lokalnih samouprava čiji su žitelji zbog toga i zdravstveno ugroženi.

Predsednik Pokrajinske vlade izrazio je zadovoljstvo što je opština Kula među onim lokalnim samoupravama koje imaju spremne projekte i deo finansijskih sredstava za učešće u njihovoj realizaciji, što, prema njegovim rečima, u ovom momentu nije lako.

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić je istakao veliku zahvalnost Pokrajinskoj vladi na saradnji, jer kako je istakao ovo je pružena ruka malim opštinama i napokon potpuno prepoznavanje problema nezaposlenosti, komunalnih problema i svih ostalih nerešenih pitanja.

Nakon obilaska radova na uređenju Kramerove ulice i industrijske zone u Kuli, predsednik Mirović je sa članovima Pokrajinske vlade današnji radni dan nastavio posetom Crvenki, gde je sa saradnicima obišao sportsku halu i šetalište.