26/09/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihaljom Njilašem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem, posetio je danas opštinu Kanjiža, gde je sa predsednikom opštine Robertom Fejstamerom i članovima opštinskog veća razgovarao o zajedničkim aktivnostima na razvoju infrastrukture, privrede i turizma. Mirović je tim povodom izjavio da se u samoj Kanjiži i svim naseljenim mestima u opštini zajedničkim naporima svih nivoa vlasti i delom iz međunarodnih fondova realizuju projekti, koji će unaprediti život i rad stanovnika ovog kraja.

„Osnovni cilj Pokrajinske vlade je ekonomski razvoj, jer od njegovog tempa, kao i smanjenja broja nezaposlenih zavise i prihodi budžeta iz koga se onda ulaže u obrazovanje, zdravstvo i socijalu“, izjavio je predsednik Mirović nakon obilaska gradilišta novog industrijskog parka u Horgošu, pored autoputa i samo četiri kilometra od granice.

Prema rečima predsednika Mirovića, za opštinu Kanjiža u kojoj ima 1600 nezaposlenih lica, nova radna zona u Horgošu je idealna mogućnost za rešavanje tog problema, ne samo u Kanjiži, već i susednim opštinama – Subotici i Novom Kneževcu. Prva faza radova u ovoj zoni obuhvata pripremu terena i izgradnju vodovoda i kanalizacione mreže, a finansira se iz sredstava obezbeđenih preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Mirović je najavio da će po završetku prve faze uslediti podrška sa pokrajinskog nivoa i za dalje opremanje optikom, elektro i gasnom mrežom, kako bi u drugoj polovini sledeće godine bio potpuno spreman da primi investitore.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao i Osnovnu školi „Aranj Janoš“ u Trešnjevcu. Naime, Pokrajinska vlada je odmah posle velike havarije glavne vodovodne cevi koja je u priličnoj meri oštetila zgradu škole, izdvojila sredstva za radove za sanaciju nastale štete. Mirović je izjavio da očekuje da će u narednih nekoliko nedelja početi radovi, kada se okonča procedura neophodna za izbor izvođača radova.

Predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer je izrazio zadovoljstvo što Pokrajinska vlada pruža podršku razvoju i ove opštine budući da spada u razvijenije. On je naveo i podatak da je samo u prošloj godini Pokrajina izdvojila više od 80 miliona dinara za različite projekte, da je informisao delegaciju Pokrajinske vlade o tome da je sada u fokusu opštine dalji razvoj privrede i turizma, kako bi se trend naprednosti zadržao i u narednom periodu.