09/03/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine posetili su danas opštinu Beočin, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarano o razvojnim projektima opštine. Cilj zajedničkog sastanka predstavnika Pokrajinske vlade i beočinske uprave jeste priprema zajedničkih projekata, koji će doprineti lokalnom razvoju, a za koje bi sredstva bila obezbeđena iz više izvora.

„Zajednički ćemo raditi na izgradnji industrijske zone, pomoći ćemo u sanaciji predškolske ustanove, u izgradnji sportskih terena u javnom parku, a razgovarali smo i o više vidova pomoći Domu zdravlja“, rekao je Mirović nakon sastanka.
Po završetku sastanka, predsednik Pokrajinske vlade sa saradnicima je obišao pogon Fabrike cementa „Lafarž Srbija“, u kome se, uoči predstojeće sezone, upravo završava remont peći u kojoj se peče klinker, osnovna komponenta za proizvodnju cementa.

Mirović je u izjavi medijima nakon obilaska pogona istakao da je beočinska cementara primer uspešnog kolektiva i uspešne kompanije, značajne za ekonomiju ne samo Beočina i Vojvodine, nego i cele Srbije. Predsednik Pokrajinske vlade pozitivno je prokomentarisao podatak koji je čuo od direktora „Lafarža“ da raste tražnja za cementom.
„To znači da građevinska industrija u Srbiji polako kreće. To je izgradnja infrastrukturnih objekata, izgradnja poslovnih objekata onih kompanija koje intenzivno ulažu u poslednjih nekoliko godina u Srbiji i tu se, na najbolji mogući način, stvara veza između rasta jedne ekonomije i njenih segmenata“, rekao je Mirović

Direktor beočinske fabrike cementa Dimitrije Knjeginjić izjavio je da očekuje još bolju saradnju sa pokrajinskom administracijom u realizaciji planova kompanije da postane i značajan izvoznik cementa, kao i da konkuriše za projekte koje kompanija „Lafarž“ ima na svetskom nivou.