20/12/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas opštinu Pećinci, gde je Pokrajinska vlada u protekloj godini za izgradnju putne i komunalne infrastrukture, rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova kulture, izdvojila više od 170 miliona dinara. Poseti su prisustvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Milan Kovačević.

Nakon sastanka sa predstavnicima Privremenog organa opštine Pećinci, delagaija Pokrajinske vlade je obišla novoizgrađeni puta Šimanovci – Sremski Mihaljevci za čiju izgradnju je preko Uprave za kapitalna ulaganja obezbeđeno 19 miliona dinara. Ovom prilikom, obišli su i radove na izgradnji nove vodovodne mreže u Obrežu koje je Uprava za kapitalna ulaganja finansirala sa 26 miliona dinara, kao i radove na renoviranju osnovne škole u Brestaču.

Po obilasku radova, Mirović je istakao da je u opštini Pećinci do sada mnogo toga urađeno, ali da ima još mnogo potreba. Kako je naveo, posao je podeljen, pa će Pokrajinska vlada, opština Pećinci i nadležna ministarstva, u narednim godinama učiniti mnogo više da se ta opština brže razvija.

„Naš konačni plan je da se sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, zdravstvene i ustanove kulture urede i dostignu standard, koji je mnogo viši nego danas u ovoj opštini“, kazao je Mirović.

On je dodao i da je u planu izgradnja komunalne infrastrukture u industrijskoj zoni kako bi privukli što veći broj investitora i obezbedili posao za građane Pećinaca.

„Već u januaru pokrećemo nove konkurse, a optimista sam da ćemo već u martu krenuti i sa novim radovima“, kazao je Mirović i dodao da se Pokrajinska vlada neće zaustaviti dok svi javni objekti, celokupna putna, komunalna infrastruktura i dolazak investitora ne omogući Pećincima stepen razvoja koji će ih približiti najrazvijenijim opštinama u Srbiji. Mirović je na kraju dodao i da je opština Pećinci u prošlosti imala brojne probleme i često je bila blokirana iz raznih razloga, te da se to ne sme dozvoliti u budućnosti.
Predsednica Privremenog organa opštine Pećinci Dubravka Kovačević-Subotički naglasila je da će započeti projekti uz pomoć pokrajine biti na vreme realizovani, i najavila da su u planu izgradnja industrijske zone u Sibaču i predškolske ustanove u Šimanovcima.