23/09/2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević, posetili su danas Bočar i obišli početak radova na rekonstrukciji dvorca Hertelendi.

U cilju formiranja novog višenamenskog kompleksa, Pokrajinska vlada je, za projekat vredan preko 360 miliona dinara, u budžetu za 2019. godinu preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelila iznos od 150 milona dinara za finansiranje radova na rekonstrukciji i dogradnji postojećih objekata i izgradnji novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru.

Novi višenamenski kompleks će obuhvatati različite sadržaje namenjene deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta kako bi se stvorili adekvatni uslovi za realizaciju programa edukacije, odmora i rekreacije.

U kompleksu će pored smeštajnih paviljona za oko 100 mališana biti i učionice i objekat za rekreaciju. Pored navedenog predviđeno je i spoljašnje uređenje objekta a sve u skladu sa potrebama dece predškolskog i nižeg školskog uzrasta.