07/09/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, u prisustvu gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, obišli su danas početak radova na rekonstrukciji objekta „Velika terasa“ i uređenja „Velikog parka“ na Palićkom jezeru.

Nakon obilaska gradilišta, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je to jedna od četiri glavne destinacije u Vojvodini gde će Pokrajinska vlada realizovati projekte koji doprinose povećanju njihove turističke atraktivnosti. Mirović se osvrnuo i na to da se broj stranih turista u Vojvodini stalno povećava, da dolaze čak iz Kine, Irana i Izraela i da je to rastuća grana privrede koju treba podržati.

Inače, za rekonstrukciju „Velike terase“ i uređenje „Velikog parka“ na Paliću, iz pokrajinskog budžeta je Gradu Subotici, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dodeljeno 77,7 miliona dinara. „Velika terasa“, objekat izgrađen u stilu secesije početkom 20. veka, i „Veliki park“, jedini pejzažni park u Srbiji, predstavljaju jedinstvenu ambijentalnu celinu.