09/11/2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici, istakavši da je ulaganje u unapređenje i poboljšanje uslova školovanja u svim obrazovnim ustanovama u Vojvodini, jedan od prioriteta vlade na čijem je čelu. Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević kao i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, obezbedila sredstva u iznosu od 63 miliona dok je Grad Sremska Mitrovica obezbedio 18 miliona dinara za finansiranje prve faze radova na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“. Prva faza radova, obuhvata sve pripremne radove i građevinske radove na izgradnji objekta, koji podrazumevaju „stavljanje objekta pod krov“. Svi preostali radovi planirani su u drugoj fazi čiji je početak realizacije planiran za drugu polovinu naredne godine.

„Zajedno smo pristupili realizaciji ovog velikog i značajnog projekta i očekujemo da za godinu i po dana dobijemo novi objekat u kome će đaci imati kvalitetne nastavne uslove“, rekao je predsednik Mirović.

Tom prilikom, predsednik Mirović istakao je da je Pokrajinska vlada u proteklom periodu finansirala i značajne projekte iz oblasti saobraćaja, vodosnabdevanja i zaštite voda na teritoriji grada Sremske Mitrovice, te najavio da će iz pokrajinskog budžeta biti obezbeđena sredstva i za drugu fazu radova na izgradnji OŠ „Jovan Popović“.

Zahvalivši se Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, izjavio je da očekuje da će nova zgrada škole biti na raspolaganju đacima 2020. godine.