05/11/2018

Republička i Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, nastavljaju da finansiraju izgradnju nove zgrade Radio televizije Vojvodine, iz koje će, kako je istaknuto danas nakon potpisivanja ugovora o izvođenju druge faze radova, prvi signal biti pušten krajem novembra 2019. godine. Tim povodom radove su obišli, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Pokrajinska vlada je u budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2018. godinu obezbedila sredstva u iznosu od 1.805.800.000,00 dinara za finansiranje druge faze radova na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine od čega je iznos od 902.900.000,00 dinara obezbeđen i prenosi se iz budžeta Republike Srbije za 2018. godinu.
„Radovi na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine odvijaju se predviđenom dinamikom i plan je da nova zgrada bude gotova u drugoj polovini 2019. godine“, ocenio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV.
“Na ovom velikom projektu radimo zajedno i sa Gradom Novim Sadom i na taj način pokazujemo da brinemo o pokrajinskom javnom medijskom servisu”, rekao je predsednik Mirović.

„Novi objekat pokrajinskog javnog medijskog servisa prilika je za novi zamah i u pravljenju velikih iskoraka u unapređenju kvaliteta programa i svih sadržaja koje pruža RTV“, izjavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
Zahvalivši se republičkoj i pokrajinskoj vladi, generalni direktor Radio televizije Vojvodine Miodrag Koprivica izjavio je da su današnjim ugovorom stvoreni uslovi za završetak 98 odsto građevinskih radova na novoj zgradi.
„Nova zgrada biće opremljena najsavremenijom opremom i tehnikom i iz nje će se emitovati program na srpskom i još 15 jezika nacionalnih manjina“, rekao je Koppivica.