19/12/2016

Protokol o saradnji, radi zajedničkog finansiranja projekta izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta, potpisan je danas u Novom Sadu. U prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, protokol su potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, v.d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada mr Slobodan Knežević i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je u izjavi medijima nakon potpisivanja protokola naveo je da se radi o složenom i vrednom projektu koji je veoma važan za Novi Sad i Vojvodinu.

„Nema alternative zajedničkom radu i okupljanju oko projekata. To pokazuje i ova inicijativa, zato što udruženi i sa finansijskim sredstvima iz više izvora, sa tehničkim znanjem i potencijalima koje imamo u svim segmentima, možemo da uradimo mnogo više. Alternativa bi bila da se beskonačno svađamo, da trpe poslovi i velike investicije, što ne ide u korist građanima“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ izdvojilo 200 miliona dinara za zajedničko finansiranje budućeg Sentandrejskog bulevara.

„Putevi Srbije ne finansiraju samo ovaj projekat. U idućoj godini finansiraćemo sa oko 280 miliona dinara još jednu saobraćajnicu, kao i projekat rehabilitacije desne trake pored Novog Sada, u dužini od oko 5,5 kilometara, a u vrednosti od oko 700 miliona dinara. I, naravno, svake godine ulažemo 200-300 miliona dinara u održavanje saobraćajnica. Dakle, samo za radove u Novom Sadu izdvojićemo oko jedne milijarde dinara u narednoj godini“, istakao je ovom prilikom JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao je da se, zahvaljujući sjajnoj koordinaciji sa Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom, uveliko ide u realizaciju onih projekata koji su dogovoreni pre dva meseca.

„Novi Sad je danas, kroz podršku Republičke i Pokrajinske vlade dogovorio investiciju od najmanje 700 miliona dinara, za 1380 metara dužine budućeg Sentandrejskog bulevara, sa duplom saobraćajnom trakom u oba pravca, sa trotoarima sa obe strane, biciklističkom stazom, novom javnom rasvetom i novom vodovodnom i kanalizacionom mrežom. To žitelji Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja i zaslužuju“, naglasio je Vučević i najavio nastavak ovog projekta, koji se sastoji od rehabilitacije postojećeg Sentandrejskog mosta, kao i izradi projekta novog mosta-blizanca preko Kanala DTD.