12/12/2016

Predsednik Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević su u okviru današnje posete opštini Žitište, sa rukovodstvom te banatske opštine, obišli početak radova na izgradnji kanalizacione mreže i renovirani Dom kulture u Žitištu, kao i novoizgrađenu fiskulturnu salu u OŠ „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu.

Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da je sa rukovodstvom opštine Žitište i škole „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu dogovoreno da se hitno počne sa sanacijom toaleta, zamenom podova i krečenjem škole, za šta će u narednih deset dana biti obezbeđena sredstva.

„U januaru će opština Žitište konkurisati i za sredstva za komunalnu infrastrukturu. Imamo zajedničke planove i verujem da ćemo u narednom periodu tešnje i čvršće sarađivati, jer želimo da u svim naseljenim mestima, prema planovima koje opština bude postavila, rešimo pitanja u komunalnoj infrastrukturi, pre svega pitanja vodosnabdevanja, izgradnje kanalizacione mreže, ali i druga otvorena pitanja, kao što je dolazak investitora, jer to je trajna perspektiva za sve građane opštine“, rekao je predsednik Mirović i izrazio uverenje da će se konkretni rezultati zajedničke saradnje videti već u 2017. godini.