12/09/2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević, položili su danas kamen temeljac za izgradnju nove sportske sale u Despotovu u opštini Bačka Palanka, za čiju izgradnju je, Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, izdvojila gotovo 116 miliona dinara.

Projektom je predviđena izgradnja školske sportske sale sa mogućnošću obavljanja i vannastavnih sportsko-rekreativnih aktivnosti. Objekat će, kako je najavljeno, biti završen za šest meseci.
Pored ovog projekta u opštini Bačka Palanka ovih dana počinju radovi u Obrovcu na izgradnji dela kanalizacione mreže, a pre gotovo dva meseca pušten je u funkciju i bazen, oba projekta se finansiraju sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.
Pokrajinska vlada je od jula 2016. godine do danas, za finansiranje i sufinansiranje projekata u opštini Bačka Palanka, opredelila više od 308 miliona dinara za realizaciju projekata u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture i razvoja sporta.
Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.