22/11/2017

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku, za čiju obnovu su Republička i Pokrajinska vlada do sada izdvojile 800 miliona dinara. Radovi na izgradnji novog objekta počeli su 06. novembra 2017. godine, a rok za izvođenje radova je 480 dana od dana uvođenja u posao.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je podsećajući na Nato agresiju 1999. godine i skoro dve decenije ćutanja i nesposobnosti vlasti u Srbiji nakon 2000. godine, istakao da su Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada, suočene sa ruševinama, zajedničkim snagama odlučile da grade i stvaraju tamo gde su drugi rušili.

„Osamnaest godina posle rušenja zgrade RTV, polažemo kamen temeljac za novi dom jedne od najznačajnijih vojvođanskih institucija, ne samo u sferi informisanja. U uspešan i pravovremen završetak gradnje i skori povratak Radio-televizije Vojvodine svojoj kući, uverava me i naš zajednički odnos prema toj instituciji i kvalitetan i pravovremen završetak realizacije prve dve faze ovog velikog projekta“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović se zahvalio predsedniku Vučiću na podršci i razumevanju bez čega bi, kako je rekao, realizacija ovog projekta bila mnogo teža. On je dodao da je Radio-televizija Vojvodine uspešan i jedinstven model regionalnog javnog servisa, u kojem se, pored većinskog srpskog, celodnevni program proizvodi i emituje i na 14 jezika nacionalnih manjina i model koji svima koji iskreno žele da očuvaju i razvijaju multinacionalnost, multikulturalnost i multijezičnost, može i treba da služi kao uzor .

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, generalni direktor RTV Miodrag Koprivica, predstavnici Pokrajinske vlade, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i druge visoke zvanice.