13/03/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, položili su danas kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu koja će, kako je planirano, biti sagrađena za samo godinu dana, na uglu Ulice Ilariona Ruvarca i Bulevara patrijarha Pavla. Ukupna ugovorena vrednost radova je 409.679.847,91 dinara, a projekat izgradnje finansira Grad Novi Sad i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja je za realizaciju ovog projekta opredelila 204.839.923,95 dinara na javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da je za Novi Sad izuzetno važno što su Pokrajina i Grad Novi Sad zajednički pripremili ovu veliku investiciju u oblasti zdravstvene zaštite.
„Reč je o investiciji koja će u pogledu budućih smeštajnih kapaciteta ovog zavoda mnogo značiti za Grad Novi Sad, jer je to važan pokazatelj, kako je moguće zajednički pripremati i realizovati važne objekte u oblasti zdravstvene zaštite“, rekao je Mirović i naglasio da je to samo jedan od projekata u oblasti zdravstva čija realizacija je počela.

„Za nekoliko nedelja pripremićemo potpunu rekonstrukciju pančevačke bolnice. Republika će preko Ministarstva zdravlja, u toku ove godine pripremiti finansiranje B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine i, korak po korak, kako projekti budu pristizali, krenuće se i u sanaciju instituta i klinika Kliničkog centra Vojvodine“, rekao je Mirović, dodavši da su u toku pripreme i za rekonstrukciju Odeljenja za plućne bolesti u Opštoj bolnici u Subotici.

Mirović je naveo da je ovo godina u kojoj nam, prema zajedničkom planu Pokrajine, Republike i Grada Novog Sada, predstoje ogromna ulaganja u zdravstveni sistem, što treba da dovede do poboljšanja u ovoj oblasti, gde se nije adekvatno ulagalo godinama unazad.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da se u ovu veliku investiciju krenulo zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade.
„Kada ovo zbrojite i saberete sa investicijom Kliničkog centra, onda možemo da kažemo da Novi Sad postaje jedna ozbiljna destinacija, i jedan ozbiljan grad sa svim onim kapacitetima koji to Novosađani zaslužuju“, rekao je Vučević i ukazao da Novosađani to zaslužuju jer godinama unazad plaćaju poreze, doprinose i zaslužuju da imaju najbolju zdravstvenu zaštitu. Vučević je najavio da je Novi Sad dobio od Ministarstva zdravlja 80 miliona dinara za rekonstrukciju Doma zdravlja na Limanu četiri. Vučević je istakao da se nastavlja dalje, i da će Grad dobiti rekonstruisane ulice, Kampus, i da predstoji realizacija prve faza izgradnje Sentandrejskog bulevara, kao i projektovanje mosta preko Kanala DTD.