01/11/2016

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sa saradnicima posetio je danas opštinu Novi Bečej gde je, nakon sastanka sa rukovodstvom te opštine, obišao izgradnju saobraćajnica u industrijskoj zoni „Istok“ i dvorac „Heterlend“ u Bočaru. Uz predsednika Mirovića, sastanku i obilascima su prisustvovali i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, kao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.
Predsednik Mirović je nakon obilaska radova u industrijskoj zoni „Istok“ ocenio da je sastanak sa predstavnicima opštine bio izuzetno važan i da je dogovoreno da se zajednički investira u četiri industrijske zone u ovoj opštini. Cilj ovih ulaganja je obezbeđivanje podsticaja kako bi se privukli domaći i strani investitori i kako bi se stvorili uslovi da opština, privredne komore, pokrajinska administracija i Vlada Republike Srbije mogu investitorima da ponude odgovarajuće lokacije, kako bi se otvarala nova radna mesta. Predsednik Pokrajinske vlade je rekao da očekuje da dve od četiri novobečejske industrijske zone budu završene tokom 2017. godine, kao i da će nakon toga uslediti i priprema i intenziviranje radova i na druge dve industrijske zone. Predsednik Pokrajinske vlade je poručio da Novi Bečej ne treba da bude poznat samo po Gospojinskim danima nego i po „uglednim, moćnim kompanijama koje bi zapošljavale radnike“.

Predsednik Mirović je zajedno sa saradnicima posetio i stari dvorac Heterlend u Bočaru, kako bi na licu mesta bilo sagledano stanje objekta čija izgradnja stoji duže vreme. Predsednik Mirović je nakon obilaska dvorca istakao da se problem Heterlenda mora rešavati temeljito i sistematično, kao i da to rešavanje iziskuje vreme i strpljenje. Naglasivši da je neophodno doneti odluku o tome na koji način je najbolje koristiti ovakav objekat, predsednik je podvukao da takva odluka nije doneta onda kada je obnova dvorca započeta, pre nekoliko godina. Rekavši da je Vlada Republike Srbije ta koja definiše mrežu ustanova socijalne zaštite a koja onda tačno određuje kategorije korisnika i njihov ukupan broj, predsednik Mirović je rekao da će se dalji koraci planirati tek nakon uvođenja objekta u mrežu ustonova socijalne zaštite.
Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić je rekao da će uskoro biti oformljen tim koji će se baviti rešavanjem problema Heterlenda, i istakao da u to rešavanje moraju biti uključeni struka, resorno republičko ministarstvo, Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada.