16/11/2016

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević uručili su danas ugovore predstavnicima zdravstvenih institucija, koje su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Vrednost ovih ugovora iznosi 45,9 miliona dinara, koji će biti utrošeni za opremanje opštih bolnica u Senti, Vrbasu i Vršcu, Specijalne bolnice za plućne bolesti u Beloj Crkvi, Kliničkog centra Vojvodine i Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

„Uprava za kapitalna ulaganja podržava politiku Pokrajinske vlade da građanima Vojvodine bude obezbeđena kvalitetna zdravstvena zaštita, i bez obzira gde žive, da imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu kako u Novom Sadu, tako i ostalim vojvođanskim opštinama. Stanje u našim zdravstvenim institucijama nije zadovoljavajuće, te ćemo i ubuduće nastaviti da budemo pouzdan partner naših zdravstvenih institucija, pružajući im preko potrebnu finansijsku pomoć, kako bi mogli da dotrajalu medicinsku opremu zamene novom, savremenijom, jer to je oprema koja može sutra da spasi nečiji život”, istakao je ovom prilikom direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Predsednik Mirović je prilikom uručivanja ugovora direktorima pomenutih zdravstvenih institucija, istakao da je ulaganje u zdravstvo apsolutni prioritet Pokrajinske vlade o čemu svedoče i današnji ugovori namenjeni unapređivanju ove oblasti.

Mirović je rekao da će se ova podrška odvijati kontinuirano na nivou cele pokrajine, i naglasio da sa dozom optimizma gleda i na početak izgradnje B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, na čemu će se raditi svakodnevno u naredne četiri godine. Predsednik Pokrajinske vlade je naveo značaj reševanja pitanja Opšte bolnice Pančevo, kao i da će rezultati u zdravstvu biti vidljivi i kroz opremanje angio – sala u pokrajini. Ono što predstoji, jeste rešavanje nedostatka kadrova i novih zapošljavanja zdravstvenih radnika, koje je ministar zdravlja odobrio, obavestio je Mirović ovom prilikom u Kliničkom centru Vojvodine.
Uručenju ugovora o dodeli sredstava prisustvovao je i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.