22/12/2016

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević razgovarali su danas sa predstavnicima opštine Pećinci. Na radnom sastanku je dogovoreno da će Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržatu izgradnju vodovodne mreže u Obrežu, kao i izgradnju drugog dela trase puta Šimanovci – Sremski Mihaljevci.

Potpredsednik Milićević je istakao da pećinačka opština treba da iskoristi potencijale daljeg širenja radnih i poslovnih zona.

„Naš cilj je da smanjimo razlike koje su prisutne u razvoju pojedinih lokalnih samouprava, te postignemo veći privredni rast, razvijamo industrijske i poslovne zone, komunalnu infrastrukturu, kao i da podstičemo projekte kojima se poboljšavaju uslovi za obrazovanje i utiče na kvalitet pružanja usluga u sistemu zdravstvene zaštite u našoj pokrajini“, istakao je ovom prilikom potpredsednik Milićević i ukazao na mogućnosti koje lokalne samouprave mogu da iskoriste učešćem na konkursima pokrajinskih sekretarijata.

Predstavnici opštine Pećinci izrazili su zadovoljstvo u vezi sa postignutim dogovorima, smatrajući da će realizacijom navedenih projekata obezbediti kvalitetnije uslove za život u svojoj opštini.