17/10/2019

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišli su danas rekonstruisanu Sremsku ulicu i Ulicu Miloša Crnjanskog.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je na javnom konkursu u oblasti saobraćajne infrastrukture 2019. godine, za finansiranje projekta Uređenje putne infrastrukture u naseljenom mestu Ruma u ulicama Sremska i Miloša Crnjanskog, vrednog 68,5 miliona dinara, opredelila sredstva u iznosu od 50 miliona dinara.
Rekonstrukcijom i izgradnjom saobraćajnica, trotoara, kolskih prilaza, vodovoda, kanalizacije, postavljanjem javnog osvetljenja i saobraćajne signalizacije ulice su dobile novo lice.

„Izuzetno sam zadovoljan kako je realizovan ovaj projekat, i ne samo ovaj, nego i svi ostali projekti koje smo finansirali u opštini Ruma“, istakao je Kovačević i dodao da će naredni javni konkursi Uprave biti objavljeni u Rumi, izrazivši nadu da će Ruma pripremiti nove kapitalne projekte. „Opština Ruma je jedna od najboljih opština, ili čak najbolja, na teritoriji Vojvodine u sprovođenju i realizaciji projekata koje finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“, ocenio je Kovačević.